Betoverende Retraite boeken

Betoverende Retraite boeken

Betoverende boeken die je meenemen in een magische wereld


Ina Cüsters-van Bergen schrijft ook z.g. Temple Retraites. Temple Retraites zijn hele intensieve weekendworkshops, waarbij een weekend lang aan één magisch thema wordt gewerkt door middel van mysterie-spelen.

grimoire
Grimoire

Deelnemers aan deze workshops ontvangen als onderdeel van de Temple Retraite een betoverend retraite boek, waarin het verhaal van het mysteriespel te lezen is. Dit zijn daadwerkelijke toverboeken, want ze leiden de deelnemers in de Andere Wereld en roepen diepe spirituele inzichten op.

Laten we eens enkele van deze betoverende retraite boeken open maken, zodat je een kijkje kunt krijgen in een dergelijke magische wereld:

 

Babylonian Starlords
Babylonische Maanmagie

Babylonische Maanmagie
Babylonian Magic 2007

Tijdens een magische retraite wordt een mythologische scene opgebouwd door middel van decors: de belangrijkste plek van een oud spiritueel verhaal.

Tijdens deze Temple Retraite was de mythologische plek de Maantempel van de Babylonische Maangod Nanna-Sin. Elke avond beklom de Maanpriesteres de zeven verdiepingen tellende Ziggoerat, om haar intrek te nemen in het ‘Heiligdom van het Bed’.

Elke nacht bezocht Nanna-Sin haar, voer hij vaart naar haar toe op zijn Maanboot en voorzag de Maanpriesteres van belangrijke informatie in het belang van het Heilige Land. Dit mysteriespel werd vorm gegeven gedurende deze retraite.

Gedurende de gehele retraite werkten we op dezelfde manier als de oude priesters en priesteressen. We zorgden voor de tempel en bogen voor de Maangod, we leefden werkelijk ‘buiten de tijd’ in een atmosfeer van mysterie. Dit had een ongelofelijke invloed op mij. Ik begon beelden te zien die het karakter hadden van een oeroude herinnering. Iets heel ouds kwam opnieuw tot leven in mij. De hele ruimte vulde zich met een vibrerende energie. Tijdens de nachtelijke vigil ging ik naar buiten en werd ik opgenomen in een sterren gevulde hemel, het leek alsof ik zelf tussen de sterren wandelde. Ik wil Ina Cüsters heel erg bedanken, deze ervaring zal ik lang blijven koesteren.’

Selena Mustard

Anubis Egyptische Magie
Anubis Egyptische Magie

Met Anubis door de Sjamanen Poort
Egyptian Magic 2007

Elke Temple Retraite verandert het thema, er worden er andere spirituele technieken geleerd. Tijdens deze Anubis Retraite was de mythologische plaats de Tempel van Anubis in het oude Alexandrië in Egypte.

“Anubis is de Egyptische God die de reizen naar de ‘Andere Wereld’ begeleidt. Hij begeleidt de reis naar de Lichtwereld van de overleden voorouders. Maar vooral ook is hij de God die de Egyptische Magiërs gidst in de ‘Andere Wereld’. Deze Andere Wereld is de ongeziene wereld van het onderbewuste, de wereld van Voorouders, Gidsen, Meesters, Engelen en Goden.”

Ina Cüsters-van Bergen

Voor deze gelegenheid brachten alle bezoekers van de Temple Retraite een beeldje mee van Anubis. Deze beeldjes werden gedurende het weekend geconsecreerd , zodat iedereen de energie van de workshop mee naar huis kon nemen voor verder gebruik.

“De krachten waren aanwezig, en groeiden in intensiteit gedurende de retraite. Het is zo’n grote vreugde om te werken met al deze mensen die ik als broeders en zusters ben gaan zien gedurende deze retraite. Ik ervoer de Temple retraite als één lange mystieke ervaring, waar ik nog lang na afloop op teerde.”

Allison Hunter

Atlantis
Atlantis Magie

 De Atlantis Ringen
The Ancient Sea Mysteries,
Astrological Magic 2008

Gedurende deze Temple Retraite lag de focus op zeer oude astrologie, de zogenaamde ‘Zee-mysteriën.’ In de oudheid werd de sterrenhemel als een zee gezien. Over deze zee voeren de Goden (de planeten en de constellaties) in hun schepen.

Midden in deze oceaan lag de legendarische stad Atlantis. De Atlantische Oceaan is de weerspiegeling van de grote Kosmische Oceaan. Atlantis een kosmische metropool waar alle kennis en wijsheid bij elkaar kwamen. Volgens de Griekse wijsgeer Plato, was de stad omgeven door een aantal ringen van land en water.

De beroemde Mystica en Magiër Dion Fortune gebruikte de Zee-mysteriën als scene voor haar magische romans ‘Moonmagic’ en ‘The Sea Priestess’.  Insiders weten dat deze romans een inkijk geven in het praktische werk van Dion Fortune. Geïnspireerd op de oeroude astrologie en de romans van Dion Fortune schreef Ina Cüsters-van Bergen de Temple Retraite ‘de Atlantis Ringen, gebaseerd op de ringen die de spirituele reiziger moet doorkruisen om in deze mythische stad aan te komen.

“Deze retraite raakte me diep. Na afloop hoor ik nog steeds de zinnen, de geluiden en ruik ik zelfs de geuren, en ben ik weer een moment daar. Ik krijg inspiratie, plotselinge inzichten en wordt ik gegrepen door de diepe betekenis en de schoonheid. In mijn alledaagse leven verdiept mijn perspectief zich en word ik vervuld van geluk.”

Christiane uit Duitsland

Eeuwige Magier
Magier der Eeuwigheid

De Magiër van de Eeuwigheid
Body of Light 2008

Deze Temple Retraite was volledig gericht op het verkrijgen van bewustzijn over de ‘Andere Wereld’. Om in de ‘Andere Wereld’ te reizen bouwt de Magiër een lichtlichaam. Dit lichtlichaam kan in alle dimensies reizen, je kunt in de alledaagse wereld op zoek gaan naar specifieke informatie die je nodig hebt om een klus te klaren.

In plaats van op internet te googelen kun je ook in de ‘Andere Wereld’ reizen en de informatie telepathisch verkrijgen. Je kunt in verschillende dimensies reizen, in de emotionele wereld, in de mentale wereld, in de causale wereld. Kortom het bouwen van een lichtlichaam om in al deze werelden te reizen vergt een superieur stuk magische kennis en training. En dat werd geoefend tijdens deze intensieve Temple Retraite.

“Het was een ongelofelijk inspirerende retraite, waarin ik heel veel geleerd heb, en nog veel meer heb mogen ervaren. Het pad van de Magiër heeft een diepgang gekregen. Ik wil Ina Cüsters-van Bergen graag hartelijk bedanken voor de weelde van informatie die zij ons gaf, op een begrijpelijke manier.”

Levannah Hafkamp

Zwarte MadonnaDe Zwarte Madonna der Wonderen
Goddess Magic 2009

De zwarte Madonna staat bekend als de wonder-madonna. Binnen het Christendom heeft zij een aantal plaatsen waar kerken aan haar gewijd zijn.

Maar haar geschiedenis gaat verder terug, naar het oude Egypte waar de Godin ook twee gezichten had, Witte Isis de madonna van de dag-hemel en Zwarte Isis (Nephtys) de madonna van de nachtelijke hemel.

Deze Temple Retraite heeft op één van de deelnemers wel een hele bijzondere nawerking gehad toen hij enkele jaren na deze retraite voor een levensbedreigende situatie kwam te staan.

´Toen ik op de ambulance wachtte kwam ik automatisch in de belevingen terecht van de Zwarte Madonna Retraite. Als vanzelf hoorde ik de muziek, de incantaties, voelde ik de energie en de duidelijke aanwezigheid van de Zwarte Madonna. Ik rolde op miraculeuze wijze door de hele operatie, en herstelde zonder restschade: ík werd die spreekwoordelijke Witte Raaf.’

Lambert, België

Het Zwaard in de Steen
Het Zwaard in de Steen

Het Zwaard in de Steen
Arthurian Magic 2009

Heb jij ook zo genoten van het boek ‘De Nevelen van Avalon’? Dan is de Arthur-traditie zeker iets voor jou. In dit geval was de mystieke setting de Hal van de Ronde Tafel in het mythische kasteel Camelot. Daar verzamelden alle deelnemers voor de Temple Retraites zich als de Lords en Ladies uit de prachtige Arthurromans.

Er zijn maar weinig mensen die weten hoe spiritueel die verhalen zijn. Iedereen kent de scene waarbij Arthur het magische zwaard uit de steen haalt.

Weinigen realiseren zich dat het zwaard de bliksem is en de steen is de Aarde: twee van de traditionele magische wapens van de magiër. De andere twee zijn de speer (de staf) en de graal (de kelk). De beroemde Nevelen van Avalon zijn de sluier waarmee onze wereld van de ‘Andere Wereld’ gescheiden zijn.

‘Ik kreeg tranen in mijn ogen toen mijn hartenwens vervuld bleek te worden, ik mocht de rol van Morgane le Fay op me nemen tijdens deze retraite. Het zijn die momenten waar de magie aan je deur klopt. De mythen kwamen tot leven, de workshop had een adembenemende atmosfeer. Het was het begin van een Bijna Ongelofelijke Ervaring. Dank je wel Ina Custers, Vrouwe van het Meer

Morgana le Fay uit Würzburg

Babylonische Sterren Goden
Babylonische Sterren Goden

De Babylonische Sterrengoden
Babylonian Magic 2010

Terug gaan naar de oudste tijden heeft een heel bijzonder effect op de deelnemers van een Temple Retraite. De verbinding met de natuur is in de alleroudste culturen zo allesoverheersend, dat hun verhalen niet te evenaren zijn wanneer wij deze verbinding tussen ons leven, onze omgeving en de natuur weer willen maken. In de verhalen van Babylon zit een diep respect vervat voor elke steen, elke boom, elke berg, elk dier en elk type weer (om maar eens een paar voorbeelden te noemen).

‘Door deze oude verhalen te beleven via Mysteriespel kom je in een trance terecht, waardoor de oude wijsheden op een diepe laag in jezelf gezaaid worden en verankerd raken. Je wordt één met de oude goden, en leert de krachten van de natuur op een volkomen nieuwe manier ervaren en respecteren. Je krijgt ook een verfijnd gevoel over hoe deze natuurkrachten ook in jouw dagelijks leven de gang van zaken bepalen, op een manier waar je je van tevoren niet bewust van was.’

Ina Cüsters-van Bergen

‘Ik had me voorbereid op deze Temple Retraite door van tevoren oude Babylonische teksten van het internet te downloaden. Maar dat bleek volkomen overbodig te zijn. Ik werd ondergedompeld in het mysteriespel. Ik werd volledig overrompeld door de intensiteit van de ervaringen die ik op deed. Ook na deze Temple Retraite gingen de realisaties nog door, en brachten mij inzicht en schoonheid. Ik wil Ina Cüsters bedanken voor de prachtige poëtische ervaring die ik een heel weekend lang mocht ervaren.

William, The Hague

Engelen Magie
Engelen Magie

De engelen van de hemelse hallen
Renaissance Magic 2010

Veel spirituele mensen houden van engelen en denken hierbij aan kerstmis, aan gevleugelde cherubijntjes in de kerstboom. Mensen maken engelen meestal te klein en te lief.

Engelen zijn enorme natuurkrachten. Hun vleugels beslaan de hele horizon, en hun hoofd raakt het ‘Dak van de Hemel’. Sommigen dragen wapens, zoals de Aartsengel Michael die een zwaard draagt dat gesmeed is uit een straal van de zon.

In de Renaissance werd er veel met engelen gewerkt. Er waren hoog opgeleide mensen die een diepgaande studie maakten van de gedragingen van engelen en van hun taal. De engelentaal blijkt uit zeer krachtige mantra’s te bestaan. De engelen versterken de deugden van mensen, en met hun werken is een confronterende spiegel.

‘Ik herinner me vooral een grappige gebeurtenis tijdens een meditatie, toen één van de engelen mij begon door te zagen over enkele persoonlijke keuzes. Tot mijn verbijstering legde hij mij uit dat ik daaraan nog een behoorlijke berg werk te doen heb. Vervolgens bemoeide mijn Heilige Beschermengel zich met de discussie: en daar zat ik, tussen twee heilige wezens die mijn gedrag analyseerden, en toen ik mijzelf wilde verdedigen riepen ze dat ik mijn mond moest houden totdat ze er onderling uit waren!’

Reinier, Delft

Heka, Egyptische Magie
Heka, Egyptische Magie

Heka!
Egyptian Magic 2011

Egyptische magie is een ongelofelijk breed en rijk studieveld. Dat is ook niet verwonderlijk wanneer je beseft dat die cultuur duizenden jaren bestaan heeft. De Egyptische God van de magie heette Heka, hij was het geschenk van de hoogste God aan de mensen.

Binnen de Egyptische cultuur was een magiër een priester. Hekau waren de magische woorden waarmee een magiër ‘de hemel en de aarde kon betoveren, de kloof, de bergen en de zee’.

De opleiding in de tempels begon op jonge leeftijd, en een magiër in spé leerde dan ook om alle elementen te bemeesteren. Wanneer een magiër dat kon dan kwam hij oog in oog te staan met de Goden.

‘O jullie edelen die vertoeven in de aanwezigheid van de Heer Atum, voorwaar, ik ben gekomen … buig voor mij, maak uw schouders smal! Want ik ben een magiër!’

‘Ondanks het feit dat ik als buitenstaander binnen kwam in de school van Ina Cüsters-van Bergen, voelde ik me opgenomen in de groep, en werd ik gezien als een broeder. Dat raakte mij diep.’

Blessed be
Hans

Apollo's Orakels
Apollo’s Orakels

Apollo’s Orakels
Oracle Magic 2011

Orakels waren belangrijke mensen in de oudheid. Ze hadden het vermogen om in de toekomst te zien. Wij zouden hen nu visionair noemen. Tegenwoordig iedereen doordrongen van het feit hoe belangrijk het is om visionairs in je organisatie te hebben, maar men weet niet meer dat je deze eigenschap van mensen kunt trainen, laat staan hoe je dat doet!

Binnen de Westerse Mysterie Traditie is dat geheim bewaard gebleven, en Ina Cüsters- van Bergen is een specialist op dat gebied.

‘Heel veel mensen die hypersensitief zijn, lijden nu onder hun hooggevoeligheid. Maar deze hypersensitiviteit kan heel gemakkelijk worden omgebogen tot een groot talent. Hierdoor weet je exact welke energetische bewegingen er binnen een organisatie gemaakt worden, en of dit in een gewenste richting gaat of niet. Een goede getrainde hyperempathische professional kan het vermogen ontwikkelen om grote organisaties in een gewenste richting te beïnvloeden.’

Ina Cüsters-van Bergen

De creatie van het Paradijs
De creatie van het Paradijs

De Creatie van het Paradijs
Creation Magic 2012

Creatie mythes van verschillende pantheons volgen een bepaald patroon. Het effect van dit patroon is om een matrix van harmonie voor je leven te creëren. Wanneer je in je leven dit patroon vorm geeft, wordt jouw leven tot jouw paradijstuin. Deze Temple Retraite is dus gewoon een formule voor het verwezenlijken van geluk.

 

‘Alle workshops zijn bijzonder, maar deze vond ik heel speciaal. Ik kreeg diepe realisaties en inzichten, en die hebben mij zoveel verder gebracht in het leven. De allerbelangrijkste ervaring die ik had was die van de boven-natuurlijke schoonheid en geluk waarin ik het hele weekend werd ondergedompeld.

Christiane, Duitsland

 

Regenboog pad
Regenboog pad

Het Regenboogpad
Goddess Magic 2012

De regenboog wordt in vele culturen gezien als de kleurrijke brug tussen onze wereld en de Andere Wereld. Elke kleur wordt verbonden met een goddelijke kracht, en een hemel.

Elke kleur is verbonden met de Zeven Onverbiddelijke Krachten van de Godin der Creatie. Elke kleur is een uiting van Haar liefde. Tijdens deze Temple Retraite was er een belangrijk fenomeen voelbaar: de Harteklop die zo kenmerkend is voor de aanwezigheid van de Godin. Deze is op fysiek niveau en op emotioneel niveau te voelen.

‘Deze keer genoot ik enorm van het buitenritueel midden in de nacht, in het bos, aan de rand van een meertje, met de sterren van de Plejaden die schitterden in de Hoorn van de Maan, en een oefening die mij in contact bracht met de Zeven Godinnen van de Plejaden. Dan kom je de tempel weer binnen, en wordt overrompeld door de sprankelende meditatieve conversatie van deze zelfde Godinnen over schoonheid. Ik wil Ina Cüsters-van Bergen bedanken voor dit schitterende weekend.

Ramon Groenen

 

Magisterie van de Hemel
Magisterie van de Hemel

De Magisterie van de Hemel
Mediaeval Magic 2013

De grootsheid van de hemel … middeleeuwse magie is een complex geheel van spirituele technieken. De middeleeuwen waren een smeltkroes van verschillende invloeden; Joodse mystiek, Arabische astrologie, Christelijke mystiek. Dit leidde tot een complexe verzameling van magische technieken waarover de middeleeuwse magiërs ook verward waren. Welke buitenlandse culturele invloeden stonden wel of niet haaks op de Christelijke leer? Dat heeft menig magiër letterlijk de kop gekost.

Maar ze lieten hun erfenis achter. Een schat aan magisch materiaal, soms opgeschreven in zogenaamde Grimoires, magische boeken die goed verborgen dienden te worden gehouden. Maar ook in de verhalen die de minstrelen en de barden vertelden aan de hoven van de edelen zaten magische technieken verborgen. Om de middeleeuwen te kunnen begrijpen, moet je eigenlijk toegang hebben tot de magische geschriften van vóór die tijd, zodat je de invloed van de vroegere culturen kunt herkennen. Op deze manier worden de z.g. Solomonische, de Abramelinische en Enochiaanse teksten uit de Grimoires toegankelijk.

‘Ik maakte en consecreerde mijn eigen magische spiegel en leerde een specifieke entiteit op te roepen, die het vermogen heeft om visioenen te geven aan degene die de spiegel gebruikt. Krachtig spul! Ik wil Ina Cüsters-van Bergen bedanken voor deze geweldige retraite.’

Andy Cooper

introductie_tot_de_engelenmagie_600Introductie tot de Engelenmagie 2012

Hoe ziet een Engelentempel eruit? Hoe vloeien de krachten door de ruimte heen? Een engelentempel is hierarchisch georganiseerd. De opstelling doet nog het meeste denken aan een grieks of romeins colloseum. Welke engelenkrachten zijn hierin werkzaam en hoe kun je contact met ze leggen? Door middel van talismannen en geleide visualisaties leer je hoe de engelen je kunnen helpen om alledaagse problemen op te lossen.

 

seven_lessons_of_the_jackal_600Seven lessons of the Jackal 2013

De Egyptische god Anubis is de gids door de Anderewereld. Hij is een initator en de God die helpt met transformaties en heelwording. We volgen hem door de Uren van de Dag, en we reizen met hem mee door de Uren van de Nacht. Wanneer de zon weer opgaat, geeft hij ons een talisman waarin de Magie der Transformaties zit verankert, zodat we hier altijd weer eenvoudig contact mee kunnen maken en de verkregen wijsheid telkens weer kunnen toepassen.

 

angelic_magic_the_circle_of_miracles_600Angelic Magic: The Circle of Miracles 2013

De magische cirkel is een plaats waar wonderen kunnen gebeuren. Hoe zet je een dergelijke cirkel op, en hoe nodig je de Aartsengelen hierin uit. Hoe ga je relaties met hen aan, en wat vooral belangrijk is voor success: Welke engel doet wat?

 

 

 

angelic_healing_600Angelic Healing 2013

Samenwerken met de engelen, mensen helen: dat I wat veel mensen willen leren. Tijdens Angelic Healing leer je volgens een structuur te werken, en healing technieken combineren met krachtige engelen energie. Het healing systeem is gebaseerd op de Kabbalistische Levensboom.

 

 

 

in_service_of_the_grail_600In Service of the Grail

De verhalen van koning Arthur en de Ronde Tafel zitten vól met magie. De Ronde Tafel is de Dierenriem. De vrouwen zijn Fairies uit de Anderewereld. De ridders zijn wijzelf  op onze zoektocht door het leven. Wij worden telkens voor uitdagingen geplaatst waardoor zorgvuldig opgebouwde torens van ego instorten, waarin we met onze eigen draken moeten vechten, waarin we kwetsbare vrouwen (deugden) moeten bevrijden, die in de strijd tussen goed en kwaad gevangen zijn gezet. De Arthur legenden zijn heel gemakkelijk te vertalen naar een spiritueel bewustzijn dat door iedereen in het dagelijks leven kan worden toegepast.

lessons_of_the_moongod_600Lessons of the Moongod  2014

Tijdens deze retraite vertelt de Maangod dat elk van zijn paleizen een bron van wijsheid bevat. Wanneer de Maan door de hemel reist, bezoekt hij al zijn residenties. Daardoor veroorzaakt hij gebeurtenissen op de aarde.

 

 

 

 

orpheus_lyre_600Orpheus’ Lyre 2015

Orpheus – een begenadigd musicus – verliest zijn geliefde doordat zij gebeten wordt door een slang en sterft. Hij gaat met zijn lier de onderwereld in om de Goden te vragen om haar mee terug te nemen. Het is een verhaal van ziels-verlies en de zoektocht om het afgestorven deel van de ziel weer te helen. Hiervoor moet je de onderwereld in en de Goden verzoeken. Beschermd door zijn schitterende muziek is Orpheus in staat om toestemming te krijgen om Eurydice mee terug te nemen. Maar hoe weerstaat hij de grote uitdaging om niet achterom te kijken?

 

Aankondiging voor November 2015: De Godin van de Nacht

Ik heb je op deze bladzijden meegenomen door mijn betoverende retraite boeken, de draaiboeken die ik voor de Temple Retraites schrijf. Op dit moment ben ik bezig om de volgende retraite voor te bereiden. Deze gaat over de reis van de zon te middernacht. Anubis zal onze gids weer zijn en de boot van de Goden voorttrekken over de Hemelrivier de Urness. Ik verheug me nu al op deze retraite, en wellicht ontmoeten wij elkaar daar een keer.

In LVX

Ina Cüsters-van Bergen